Bio Gorilla bar extra puur 92% (10 st.)

1011

Pure chocolade gemaakt met Forastero cacabonen uit Congo - Virunga National Park, met arenga bossuiker uit Sulawesi

Doos met 10 stuks repen a 85 gram/reep

Ingrediënten: 92% cacaobestanddelen, waarvan 82% cacaomassa en 10 % cacaoboter, arenga bossuiker, alle ingrediënten van biologische teelt

Bevat geen sporen van noten of pinda’s.

Allergenen: kan sporen van lactose bevatten

Meer details

Meer informatie

De 92% Gorilla Bar is een samensmelting van twee bijzondere projecten.  Dankzij deze projecten wordt zowel het leefgebied van de bedreigde Gorilla in Congo als dat van de Orang-oetan op Indonesië beschermd. 

De chocolade is gemaakt van Forastero cacao. Met het eten van deze chocolade bescherm je de gorilla’s en bied je de bewoners een betere toekomst!

De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de  aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park.  De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.

Aan deze Gorilla cacao is arenga bossuiker uit het project van Stichting Masarang toegevoegd. Deze Stichting beschermt samen met de lokale bevolking het leefgebied van de Orang-oetan door onder andere nieuw bos aan te planten en daar de arenga bossuiker uit te oogsten. Check masarang.nl, echt geweldig!

 

De reep weegt 85 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.

Deze chocolade is een versproduct. De reep is ruim 12 maanden houdbaar maar wij adviseren de reep binnen 3 maanden op te eten.  Simpelweg omdat de smaak dan beter is. KOEL en DROOG bewaren!