Onze repen

Onze repen zijn ‘single origin’ repen, dus iedere reep maken we van een andere cacaosoort: Forastero (Congo), Trinitario (DomRep) en Criollo (Peru). De smaak en kwaliteit van de boon centraal. De regio en omstandigheden waaronder cacaobonen groeien, dat proef je. Iedere reep heeft dan ook zijn eigen smaakprofiel, zonder dat we er iets aan toevoegen. Leuk om te proeven en vergelijken!

Je kan ze bestellen op ze onze consumenten webhop of op de webshop voor professionals.

Gorilla bar
Onze ‘Gorilla bar’ is gemaakt van Forastero cacao uit het Virunga National park in Congo. Een krachtige chocolade in melk (37% cacao), puur (68% cacao, alias ‘Silverback’) en extra puur (92% cacao, met arenga bossuiker).

Waarom de ‘Gorilla bar’? Omdat de laatste berggorilla’s van de wereld in het Virunga National Park leven in Oost Congo. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park.  Deze biologische cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je de berggorilla’s en bied je de mensen een betere toekomst!

 

Smaakprofiel melk: Rijk van smaak met combinatie van karamel & honing.
Smaakprofiel puur: Karaktervolle smaak van donkere cacao, zwarte bessen en een hint van limoen.
Smaakprofiel extra puur: Karaktervolle smaak van donkere cacao, zacht niet bitter, en een hint van geel fruit. Lees hier alles over de 92%.

Tres Hombres bar
Deze reep is gemaakt van Trinitario cacao uit de Dominicaanse Republiek. Een frisse chocolade in melk  (40% cacao, met een snufje zeezout) en puur (75% cacao, met cacaonibs).

De cacaobonen voor deze bijzondere reep worden met het Zeilschip de Tres Hombres op windkracht uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Jorne, Andreas en Arjen trotseren ieder jaar weer de Atlantische Oceaan om de fijnste cacaobonen uit de Caraïben te halen. Met het eten van deze chocolade steun je de Tres Hombres en kies je voor duurzaam transport!

 

Smaakprofiel melk (met zeezout): Frisse melkchocolade, smaakcombinatie van karamel en een vleugje zeewater.
Smaakprofiel puur (met cacaonibs): Frisse donkere chocolade, noterig met een lichte toon van koffie.

Awajún bar
De cacao van deze reep wordt door de Awajún (‘Awagoen’) indianen verbouwd in het Amazone regewoud in Peru. Een krachtige chocolade in donkere melk (52% cacao) en puur (80% cacao).

De Awajún zijn traditionele jagers en verzamelaars. Ze leven in de jungle van het Amazone regenwoud in noord-oost Peru. Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajún in hun levensonderhoud voorzien. Zo zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.


Smaakprofiel melk & puur
: Krachtige cacaosmaak met subtiele hint van rood fruit en notige nasmaak

Een cacaoboon ‘omtoveren’ tot reep, duurt ongeveer twee dagen. Het langste duurt het concheren, het ‘walsen’ van de chocolade. Dit doen we om de natuurlijke zuren eruit te halen en de cacao goed te vermengen met suiker en, indien van toepassing, de melkpoeder. Zo kom je tot de beste kwaliteit en smaak. Meer over hoe wij èchte chocola maken, lees je hier.