Onze chocolade

Chocolatemakers is een ambachtelijke ‘bean to bar’ chocoladefabriek in Amsterdam. We maken èchte chocolade waarbij we van boon tot reep alles zelf doen. Wij zijn geheel biologisch gecertificeerd, kopen alleen hoge kwaliteit cacaobonen, branden en concheren, gieten en verpakken alles zelf én nemen de tijd, en dat proef je. Omdat we kleinschalig produceren en heel puur werken zitten in onze repen geen allergenen zoals noten, pinda’s, gluten of lecithine.

Onze Repen

Onze repen zijn ‘single origin’ repen, dus iedere reep maken we van een andere cacaosoort: Forastero (Congo), Trinitario (DomRep) en Criollo (Peru). De smaak en kwaliteit van de boon centraal. De regio en omstandigheden waaronder cacaobonen groeien, dat proef je. Iedere reep heeft dan ook zijn eigen smaakprofiel, zonder dat we er iets aan toevoegen. Leuk om te proeven en vergelijken! Lees meer

Onze Specials

Naast onze normale repen hebben we ook een paar specials om van te smullen! Zoals de mini’s, of de overheerlijke Chocozeiltjes.

 

Mini’s: een stoer, biologisch minireepje van èchte chocola. Ze zien er precies zo uit als een grote reep, alleen dan een stuk kleiner. De reepjes wegen ca.12 gram en zijn verpakt in een doos van 100 stuks. Lees meer

 

 

Chocozeiltjes: dunne plakjes koffiechocolade bestrooid met krachtige cacaonibs. Lees meer

 

Onze Couverture

 

Naast repen maken we ook couverture chocola; chocolade in kleine drops, die kan worden gebruikt om verder te verwerken in bijvoorbeeld bonbons, desserts, taarten of ijs. Lees meer