Tres Hombres

Op 20 mei was het weer zover. Ondanks wat tegenwind tijdens de laatste etappe, meerde de Tres Hombres na haar overtocht vanuit de Dominicaanse Republiek, op zaterdag 20 mei af aan de Amsterdamse kade met onze cacaobonen. Tijd voor een feestje!

Het uitladen van de cacao…
Zoals ieder jaar stond de kade bij aankomst vol met vrijwilligers en andere enthousiaste mensen. Het uitladen van de 100 zakken cacao gebeurt met een net. In het ruim worden steeds een paar zakken met bonen op het net gelegd. Dan mogen de mensen op de wal gaan hijsen. Goed voor je spierballen!

Met de fiets, bakfiets, kruiwagen, skelter, alles mag! Als het maar CO2 neutraal is. Alle uitgeladen zakken worden door de vrijwilligers naar de fabriek gebracht, nog geen kilometer verderop. De cacaobonen zijn afkomstig van de boeren van Conacado, uit de Dominicaanse Republiek.

 

Wij een zak bonen, jij een reep!
Voor elke zak cacaobonen die naar de fabriek wordt gebracht, ontvangen de vrijwillige helpers van ons een reep chocola of glas rum. Goeie deal toch? Tijdens het uitladen zijn de deuren van onze fabriek open en kun je een kijkje achter de schermen nemen.

Deelname is helemaal vrijblijvend. Check onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van de volgende aankomstdatum. Je kunt de avonturen van de Tres Hombres tot die tijd ook hier volgen.