Het begin

In 2008 organiseren oud-studiegenoten Rodney & Enver het eerste chocoladefestival in Amsterdam. Het leek hen mooi om te laten zien hoe èchte chocolade wordt gemaakt. Makkelijker gezegd dan gedaan, want blijkbaar deed niemand in Nederland dit nog. Op dat moment besloten ze het zelf te gaan doen.

2011
De eerste machines worden opgesnord in Spanje, Italië, India & Amerika en omgebouwd tot een mini productielijn. Met een batch van 1000 kg cacaobonen uit Congo en een gezonde dosis zelfvertrouwen, is het aanvang experimenteren. In december 2011 rolt de eerste Gorilla bar van de band; Chocolatemakers is een feit.
#Repen: 600 Gorilla bars
#Cacao: 60 kg
#Team: 2

 

 

 

 


2012
Dit jaar verschepen we de eerste lading cacaobonen met de Tres Hombres, vanuit de Dominicaanse Republiek. Naast onze Gorilla bar hebben we vanaf dit jaar ook de Tres Hombres bar in ons assortiment. De productielijn wordt uitgebreid met o.a. een pindabrander, een soepketel (ja echt) en bouwen we onze eerste eigen winnower! (om de gebrande cacaobonen te kraken).
#Repen: 42.000
#Cacao: 3.800 kg
#Team: 4 + inpakteam scholieren

 

 

 

 


2013-2016
In de jaren die volgen, groeit de productielijn van Chocolatemakers uit tot een ware ambachtelijke chocoladefabriek. Waar eerst nog een team van scholieren onze repen staat in te pakken, komt er in 2014 een ‘nieuwe’ inpakmachine uit 1932, eigenhandig omgebouwd. Ook de soepketel en pindabrander worden vervangen door professionelere machines, deels zelf ontwikkeld en deels zelf omgebouwd om nog meer èchte chocola te kunnen maken.

Kwaliteit staat voor ons altijd op nummer 1. Dat begint al bij de cacaoboon. Om de beste kwaliteit te garanderen, werken we nauw samen met de boeren en andere partners in de keten en blijven we onze  productie continu verbeteren.

Behalve aan consumenten, verkopen we onze chocolade vanaf 2013 ook aan de professionele markt (couverture). Verschillende gerenommeerde chocolatiers en chefs werken ondertussen graag met onze chocolade. Een betere graadmeter dan dit kritische publiek kun je niet hebben.

#Repen: 123.000 + 171.000 mini’s
#Couverture: 6.300 kg
#Cacao: 19.200 kg
#Team: 9