‘Gorilla Bar’ vliegt de wereld rond met KLM

Speciaal voor KLM World Business Class hebben we een mini versie van onze mooie ‘Gorilla bar‘ gemaakt. Ons kleine biologische mini-reepje reist op grote hoogte in een unieke verpakking, ontworpen in samenwerking met de KLM design afdeling. Uiteraard voldoet de verpakking aan onze hoge eisen; volledig composteerbaar en bedrukt met biologische inkt.


Waarom KLM?
Voor ons als enige èchte Amsterdamse chocoladefabriek is de samenwerking met KLM een unieke kans om onze chocolade aan een wereldwijd publiek te laten zien & proeven. “In de 5 jaar dat we nu bezig zijn hebben we het toch maar mooi voor elkaar gekregen dat de KLM op haar vluchten  onze duurzame kwaliteits-chocolade uitdeelt. KLM geeft hiermee het goede voorbeeld en we hopen dat meer bedrijven zullen volgen”, aldus Enver.

KLM neemt binnen de luchtvaartsector een leidende positie op het gebied van duurzame catering.  Verantwoord omgaan met mensen en aarde, vertaalt zich ook door in de keuze voor voedingsmiddelen. KLM heeft gekozen voor de Chocolatemakers om zo haar passagiers een duurzaam en kwalitatief hoogstaand chocolaatje aan te bieden.

De bijzondere verpakking
Samen met Bio4Pack uit Haaksbergen hebben we voor deze mini-reep een volledig composteerbare verpakking uitgedacht. De reep is verpakt in cellulose papier en folie. Patrick Gerritsen is trots op het resultaat en de bijdrage die het bedrijf levert aan de kwaliteit van de chocolade: “Het papier houdt UV stralen tegen zodat de reep niet wit verkleurt en door het folie kan er geen zuurstof bij de chocolade komen en daarom blijft de reep goed op smaak”. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Rodney is blij met de nieuwe verpakking: “De productie van de wikkel vraagt geen fossiele brandstof, de reep kan gewoon bij het GFT afval en is na 6 maanden volledig afgebroken. Organisch recycling heet dat en daarmee laten we zien dat duurzaam verpakken van chocolade echt mogelijk is”.

Het verhaal van de ‘Gorilla Bar’
De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de  aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park. De biologische cacao in deze reep voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door bijvoorbeeld houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je dus de berggorilla’s en bied je de mensen een betere toekomst.

volg Chocolatemakers ook op:

3 Responses to “‘Gorilla Bar’ vliegt de wereld rond met KLM”

 1. Peter oktober 27, 2016 at 06:10 #

  Stoer zeg en knap gedaan! En grappig dat de cacaobonen uit milieuoverweging met zeilboot naar Nederland kwamen en nu mogelijkerwijs per vliegtuig terugkeren 🙂 Ach ja, een van de dilemma’s van het sociaal ondernemen, ik zou het ook doen.

  • Chocolatemakers november 1, 2016 at 08:11 #

   Hoi Peter,
   Best een dilemma inderdaad. Maar ook een mooie kans om een wereldwijd publiek te laten zien dat bedrijven als KLM kiezen voor een duurzaam (en ècht lekker) alternatief. We hopen dat er meer bedrijven dit voorbeeld volgen. En dat meer mensen onze chocolade proeven en niet meer anders willen natuurlijk 🙂

 2. Anthony Voskuijl november 23, 2016 at 19:47 #

  Rodney zegt: “de reep kan gewoon bij het GFT afval….”
  Als je het niet erg vindt eet ik hem op en gooi de wikkel bij het GFT 😉

Leave a Reply