Chocolatemakers in het nieuws

We waren in het nieuws deze week! RTL Z schreef een artikel over ons, over duurzaam ondernemen en het maken van èchte chocolade.

 

Rodney Nikkels en Enver Loke liepen al een tijdje rond in de wereld van duurzame handel toen ze besloten zelf chocolade te gaan maken en verkopen. Via contacten van Nikkels kwamen ze terecht bij cacoaboeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Met hun laatste spaarcenten kochten de ondernemers oude chocolademaakmachines uit de jaren ’30 en de eerste receptuurtips kregen ze van een vriend in Amerika.

Maar die ene perfecte chocoladereep is natuurlijk niet zomaar gemaakt, zeker als je nog nooit een reep hebt geproduceerd. De ene vieze chocoladetablet na de ander werd gemaakt, en weggegooid. Totdat de eerste echte Chocolatemakerser lag.

Op kleine schaal

Met de repen gingen de mannen de boer op. Vooral bij natuurwinkels en kleine speciaalzaken viel hij in de smaak. Inmiddels ligt Chocolatemakers ook bij elke EkoPlaza en de Marqt. En vlieg je businessclass bij KLM, dan krijg je een klein stukje tijdens de vlucht…. Lees meer

Tags: , ,

volg Chocolatemakers ook op:

No comments yet.

Leave a Reply