Tres Hombres 75% met gebrande cacaonibs

Begin juni hebben we een oproep gedaan om ons te komen helpen bij het lossen van het Zeilschip de Tres Hombres. Dit was niet zomaar een verzoek, want er lag 7 ton aan cacaobonen en cacaoboter in het ruim. En omdat niet alleen de kilometers op zee gelden bij duurzaam transport, moest de lading ook op CO2 neutrale wijze naar de fabriek worden vervoerd. Met behulp van jullie elektrische auto’s, bakfietsen en zelfs een shetland pony met kar was de klus snel geklaard. Foto’s kun je hier bekijken!

75prct

Van deze lading cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek hebben we ons assortiment uitgebreid met de Tres Hombres 75% reep. Deze pure variant van de Tres Hombres 40% reep bevat gebrande cacaonibs voor een extra smaaksensatie. De nib is dat deel van de cacaoboon wat overblijft wanneer de dop van de boon wordt verwijderd. Cacao in haar pure vorm; voor alle liefhebbers van pure chocolade.

Heb jij deze reep al geproefd? Van elke reep gaat 30 cent naar het onderhoud van de Tres Hombres en wordt zodoende deze duurzame vorm van handelstransport ondersteund. Koop je de reep bij een van onze verkooppunten in Amsterdam dan is deze ook nog eens per bakfiets geleverd! Yep tissum!

Tags: ,

volg Chocolatemakers ook op:

10 Responses to “Tres Hombres 75% met gebrande cacaonibs”

 1. Oana Trif oktober 4, 2013 at 12:18 #

  Probably the best chocolate in the world. Thank you for this gift, you have made my work days more bearable! 🙂

  • Enver oktober 4, 2013 at 13:42 #

   Thank you Oana. Our pleasure to make your day work! 😉

 2. Isabel november 25, 2013 at 08:35 #

  It is simply heavenly!!

  Definitely the best bar with cacao nibs I ever tried. And I’ve tried many because chocolate is my passion and my vice. I also happen to be a hobbyist chocolatier;-)

  The chocolate has a lovely sweet banana flavor which is delicious. And nibs are big and yet extremely light and crunchy. A combination to die for!

  Fantastic job chocolatemakers!
  Carry on with it!

 3. merijn januari 29, 2014 at 19:44 #

  De eerste keer gekocht vanwege duurzaamheid voor mens en milieu.
  Volgende keer koop ik het vanwege de Smaak!

  • chocolatemakers januari 30, 2014 at 16:27 #

   Goed om te horen!

 4. Wilbert juli 4, 2014 at 09:39 #

  Sofieke,

  Nog bedankt voor de geweldige en interessante rondleiding door de fabriek van de Chocolatemakers. En natuurlijk de heerlijke chocolade..
  Als mijn chocolade op is voor de bonbons, ga ik jullie chocolade bestellen..

  • chocolatemakers december 12, 2014 at 14:21 #

   Wilbert, na een half jaar eindelijk dan antwoord. Mooi dat je de rondleiding leuk vond. We zien je bestelling tegenmoet, want inmiddels zal de chocolade ruim op zijn ;-).

 5. raoul december 4, 2014 at 08:35 #

  De 40% melk trimitario cacao smaakt naar pure chocolade. Hoe is dit mogelijk?

  • chocolatemakers december 4, 2014 at 21:02 #

   Hoi Raoul, de meeste melkchocolade bevat niet meer dan 30% cacaobestanddelen. Onze Tres Hombres 40% bevat 40% bonen en 12% cacaoboter, bij elkaar dus 52% cacaobestanddelen. Het is daarmee een donkere melkchocolade. Meer cacao en minder suiker. In plaats van de 50% suiker die er normaal gesproken in melkchocolade zit heeft die van ons niet meer dan 23% suiker. Dat zorgt er ook voor de de smaak van cacao nog sterker naar voren komt. Zeker dus een andere melkchocolade dan je gewend bent ;-).

Leave a Reply