chocolatemakers_bean2

NL afvalwater voedingsbron voor onze cacaoplantages in Dominicaanse Republiek

De wereld verkeert in een chocolade crisis. De vruchtbare gronden waarop cacao groeit worden steeds armer. De grondstoffen en nutriënten die in de producerende landen uit de grond worden gehaald, worden in het westen opgegeten en gaan niet meer terug naar waar ze vandaan komen. Hier gaan we met hulp van de Nederlandse Waterschappen en […]

Comments ( 0 )

Chef Specials interview | Vermeer

Tijd voor de tweede Chef Special! Restaurant Vermeer in het hartje van Amsterdam is het paradepaardje van chef-kok Christopher Naylor. Sinds een paar jaar werkt hij met onze chocolade. Nou, daar wil hij ‘zeker wel wat over zeggen, please have a seat’ zegt hij met pretoogjes. En dat deden we. (meer…)

Comments ( 1 )
gorilla mini-bar

‘Gorilla Bar’ vliegt de wereld rond met KLM

Speciaal voor KLM World Business Class hebben we een mini versie van onze mooie ‘Gorilla bar‘ gemaakt. Ons kleine biologische mini-reepje reist op grote hoogte in een unieke verpakking, ontworpen in samenwerking met de KLM design afdeling. Uiteraard voldoet de verpakking aan onze hoge eisen; volledig composteerbaar en bedrukt met biologische inkt. Waarom KLM? Voor ons als enige èchte Amsterdamse chocoladefabriek is de samenwerking met KLM een […]

Comments ( 3 )
Chefs van Ciel Bleu

Chef Specials deel 1 | Ciel Bleu

In deze Special laten we chefs Onno Kokmeijer (executive chef & manager) en Arjan Speelman (chef de cuisine) van sterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam, aan het woord. Zij werken alweer een tijdje met onze couverture en we zijn heel benieuwd naar hun mening. Ongecensureerd. Wat vinden ze van onze producten? Van de kwaliteit, de smaak, en […]

Comments ( 1 )
TresHombres_TresHombresReep_TresHombres_1

Ooit van struviet gehoord?

Struviet is een mineraal en ontstaat als bijproduct van de waterzuivering. Een stof waar weinig mee gedaan wordt maar wat voor cacaobomen als goede meststof kan dienen. Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met de Energie en Grondstoffenfabriek, een initiatief van de Waterschappen. Het doel is nutriënten in de vorm van struviet terug te zeilen […]

Comments ( 0 )
Schermafbeelding 2016-04-29 om 12.45.31

Wat kost cacao nou echt?

True Price deed onderzoek naar wat de echte prijs van cacao uit Ivoorkust zou moeten zijn. Een interessante inkijk in de doorberekening van cacao. In onderstaande link lees je het gehele eindresultaat van dit onderzoek. Klik hier: The True Price of Cocoa from Ivory Coast  

Comments ( 0 )
logo_chocoa_improved

Faya (10 jaar) op het Chocoa festival 2016

Vandaag alweer de laatste dag van het Chocoa Festival 2016. Wij zijn er van 10:00-18:00. Kom je ook proeven? Faye (10 jaar) van het Samsam Magazine kwam ook proeven. Zij maakte een erg leuke film reportage en interviewde Enver.

Comments ( 0 )
brander_werkt_Enver_Rodney_FB

De brander uit 1930 doet het!

YEAH! Zo’n spannende dag vandaag, maar hij doet het! Onze brander (ballroast) uit 1930. Een fantastische machine! En zo tof om zo’n oude machine weer aan het draaien te krijgen. Mede mogelijk gemaakt door onze crowdfunders.                                       […]

Comments ( 0 )
cocoa bag criollo cepicafe

Samenwerking met de Rabobank Foundation

Samen met de Peruaanse boeren coöperatie Norandino, waar onze bonen vandaan komen voor de Awajun reep, zetten we diverse projecten op om de cacaoboeren te helpen. Zo verbeteren we de infrastructuur voor de fermentatie van de bonen en zorgen voor nieuwe aanplant van de cacaobomen op gedegradeerde gronden. Daarnaast bouwen we gezamenlijk aan een chocoladefabriek […]

Comments ( 0 )
Daan voor brander

Wie is Daan?

Dit is Daan Kollmer (31). Industrieel ontwerper / Techneut / Machines ontwerper en bouwer. Wat doe jij in de chocolade fabriek? We staan hier voor de brander uit 1930. Een fantastische machine. Enver en Rodney hebben deze een tijdje geleden gekocht en sindsdien aan de praat gekregen. Mijn taak was om alle infrastructuur tussen de verschillende […]

Comments ( 1 )