moederdag-choco-bommetjes

Chocobommetje voor de liefste mama – Bouwhuis

Moeder is de liefste. En voor de liefste bak je taart, met de kinderen. Ik ken taarten die je niet aan papa’s en kleintjes moet overlaten, dan ziet de keuken eruit alsof er een bom is ontploft en moeten de kleine vingertjes nog uren onder de koude kraan. Iets makkelijks dus. Maar dan wel iets […]

Comments ( 0 )
Binnenwikkel-gekreukt

Onze verpakking is 100% composteerbaar

Het is over het algemeen wel bekend dat wij geen aluminiumfolie gebruiken, aluminiumfolie is namelijk erg vervuilend. Maar wist je dat onze verpakking 100% composteerbaar is? Het kan zo op de composthoop. No waste, daar houden we van. En in dit geval je tuin ook.   Een wikkel van planten De buitenwikkel is gemaakt van […]

Comments ( 0 )
Beste Puur ooit

Onze 92% in de spotlight

Waarschijnlijk heb je het al voorbij zien komen, een aantal weken geleden hebben we onze nieuwe Gorilla Bar 92% Extra Puur geïntroduceerd! Daar hebben we zóveel positieve reacties op gekregen!     De 92% is niet alleen extra puur, ook extra speciaal. Lees meer over onze Gorilla Bar 92% Extra Puur hier Product informatie De […]

Comments ( 0 )
Voorgevel

Amsterdam krijgt de meest duurzamechocoladefabriek van de wereld

We zijn bezig met het bouwen van een nieuwe bezoekbare (!) chocoladefabriek in Amsterdam. Het bijzondere aan deze fabriek is dat het geheel in zijn eigen energiebehoefte zal gaan voorzien door middel van een volledig transparant zonnedak. De opening staat gepland voor september 2019. ‘Hiermee realiseren we een lang gekoesterde droom. Vanaf ons allereerste begin […]

Comments ( 2 )
Slowcooker-stoofvlees-met-bier-en-chocolade4

Slowcooker stoofvlees met bier en chocolade – Plezier in de keuken

Slowcooker stoofvlees is zo lekker dat het, wat mij betreft, het gerecht is dat je kunt maken om iemand te overtuigen van het gemak van de slowcooker. Anders gezegd: als je jezelf moet redden door één gerecht te maken met een slowcooker, maak dan stoofvlees: het wordt zo mals dat het uit elkaar valt, maar […]

Comments ( 0 )
cropped-IMG_3685

Schokofahrt #3

Dit weekend staan ze weer voor onze deur! Zo’n 100 Duitsers en een enkele Oostenrijker fietsen met hun bakfiets vanuit verschillende delen van Duitsland naar Chocolatemakers om daar onze biologische Tres Hombres chocolade op te halen en deze terug te fietsen naar Duitsland. Het idee van de #Schokofahrt is om de biologische chocolade volledig emissievrij […]

Comments ( 0 )
Gorilla 92%slider

Nieuwe reep! Gorilla Bar 92% Extra Puur

Durf jij deze Silverback in de ogen te kijken? Met 92% cacao is deze reep extra puur, maar we hebben ‘m toch super toegankelijk gemaakt. De extra puur 92% reep is niet alleen extra puur, maar ook extra speciaal. De 92% Gorilla Bar is een samensmelting van twee bijzondere projecten. Dankzij deze projecten wordt zowel […]

Comments ( 0 )
kumquat-moer2

Chocolade, kumquat, spongecake, meringue – Restaurant Moer

Bij Restaurant MOER (onderdeel van Conscious Hotels)  koken ze uitsluitend met pure, biologische producten. Bij de basis blijven, dat is belangrijk. En daar sluiten wij ons natuurlijk helemaal bij aan! De reden dat ze bij MOER graag werken met de chocolade van Chocolatemakers, is omdat hierin cacaosoorten worden gebruikt die een mooie, rijke smaak geven. Hieronder een […]

Comments ( 0 )
Ciel Bleu Restaurant - Guestronomy - Cacao

Virunga cacao 37% framboos, yuzu & Zacapa rum Gran Reserva 23 jaar – Ciel Bleu**

Ciel Bleu** werkt al met onze chocolade vanaf het prille begin. Hun recepten zijn echt kunstwerkjes.  En nu ook mogelijk om thuis te maken. Je bent er wel even maar bezig, maar je zult je gasten zeker verrassen met zo’n heerlijk gerecht. De smaak is het allerbelangrijkste! Maar ook de uniekheid vinden we belangrijk. De […]

Comments ( 0 )
Ciel Bleu Restaurant - Guestronomy - Chocolat

Virunga cacao 68% – gomasio, banaan, zwarte sesam – Ciel Bleu**

Ciel Bleu** werkt al met onze chocolade vanaf het prille begin. Hun recepten zijn echt kunstwerkjes.  En nu ook mogelijk om thuis te maken. Je bent er wel even maar bezig, maar je zult je gasten zeker verrassen met zo’n heerlijk gerecht. De smaak is het allerbelangrijkste! Maar ook de uniekheid vinden we belangrijk. De […]

Comments ( 0 )