Tres Hombres 40%

3.50

Beschrijving

schip De cacaobonen voor deze bijzondere reep worden met het Zeilschip de Tres Hombres op windkracht uit de Caraïben gehaald en gebracht tot aan de kade van Amsterdam. Met het eten van deze chocolade steun je de Tres Hombres en kies je voor duurzaam transport!

Jorne, Andreas en Arjen trotseren ieder jaar weer de Atlantische Oceaan om de fijnste cacaobonen uit de Caraïben te halen. Met het zeilschip de Tres Hombres varen zij geheel op windkracht naar de Dominicaanse Republiek; daar halen zij onze bonen. De combinatie met op eikenhout gerookt zeezout maakt de smaaksensatie van deze reep compleet: zee, zout, hout en smaken van verre oorden! Probeer hem ook met de Tres Hombres rum, een unieke smaakervaring!

De ‘Tres Hombres’ melk bevat 40% cacaobonen, 25% melkpoeder, 24% suiker, 11% cacaoboter en op eikenhout gerookt zeezout (1%).
Van iedere reep gaat er 30ct naar het zeilschip voor onderhoud van deze prachtige schoenerbrik.
De reep weegt 90 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
Deze chocolade is een versproduct. De reep is ruim een half jaar houdbaar maar wij adviseren de reep binnen 3 maanden op te eten. Simpelweg omdat de smaak dan beter is.
 
Deze chocolade bevat gegarandeerd geen (sporen van) pinda’s of noten. 

 

Extra informatie

Gewicht 90 kg

Beoordelingen

  1. Kim Stassar

    Dit is de beste chocolade ooit. Niet flauwe zoetige slappe koffie chocolade, maar met een bite en karakter. Nooit gedacht dat zout zo een unieke smaak kon toevoegen, al zal dat hoogstwaarschijnlijk wel aan het chocolademakers’ receptuur liggen.

    Nu nog snel een Tres Hombres rummetje ernaast en dan zijn we weer volledig klaar voor de winter!

  2. Paul Schoonhoven (geverifieerde eigenaar)

    Geheel met Kim eens.
    Deze reep geeft het begrip chocoladereep een heel nieuwe dimensie.

  3. Saskia van ZT

    mmmmm eenmaal geproefd en je wil niet meer anders (toch wel de Gorilla’s zijn ook niet te versmaden!) Het prachtige verhaal achter deze reep, geweldig en dankbaar cadeau doen… een lust voor het oog alleen al! MMMMM!!!!

  4. Sandrine Diodati (geverifieerde eigenaar)

    Wow, now we are talking!

    I came across this bar of chocolate after having purchased an Easter basket from Lindenhoff. Everything about this product is ingeniously thought over! From packaging, concept, transport and taste! This has to be the best chocolate I have eaten in years, it’s light, not too sweet, the quality of the chocolate is amazing not to mention the salty texture that just brings it all together, fantastic!
    The best part of this, in my opinion, is how the product is being transported, without any CO2! This is our future!
    Now i know where to buy my chocolate from! Very happy and thank you!

  5. Aryane

    ‘De reep is ruim een half jaar houdbaar maar wij adviseren de reep binnen 3 maanden op te eten.’
    Absoluut onmogelijk.De reep haalt de 3 maanden niet,laat staan 6.
    Op binnen 2 dagen.Heerlijk!

  6. Patrick Goudvis

    Heerlijke chocolade, maar het zeezout verpest het voor de rest.

  7. Hans ter Wal

    Gekregen in ons kerstpakket leuk idee allemaal Amsterdamse producten.

    Echter de chocolade viel vies tegen. Chocolade met een wrange nasmaak.

    Ons team, was driemaal gadverdamme en eenmaal hoe krijg zo’n smerige smaak in chocolade.

    Nul sterren.

    • chocolatemakers (geverifieerde eigenaar)

      Beste Hans,
      Dank voor jouw reactie. Ik denk dat de reep die jij gehad hebt niet goed was, en ik zou graag willen achterhalen hoe dat komt. Onze chocolade is kwetsbaarder dan reguliere chocolade omdat de verpakking minder goed beschermt (geen aluminiumfolie) en in de chocolade geen toevoegingen worden gebruikt. Mijn verklaring in eerste instantie is dat de reep te warm is opgeslagen/getransporteerd is (bij de Amsterdam box). De cacaovetten (boter) treed uit/ontmengt (lichte/witte kleur) en de melkpoeder komt daardoor in aanraking met lucht en kan ranzig worden. De wrange/weeïge smaak zou dat kunnen verklaren.
      Wij gaan dit onderzoeken maar weet je nog of jouw chocolade gesmolten/te warm is geweest toen je hem kreeg?
      Graag zou ik jullie ook een reep willen sturen om te laten vergelijken hoe hij hoort te smaken, natuurlijk kosteloos. Als je mij jouw adresgegevens stuurt naar info@chocolatemakers.nl ovv ‘Amsterdam box’ dan zorg ik daarvoor.

      Dank voor jou tijd en opmerkingen.
      Met vriendelijke groet,
      Enver Loke

  8. emile bedaux (geverifieerde eigenaar)

    sowieso is de chocolade van deze jongens een prachtig product. bio, eco en erg lekker.
    de tres hombres maakt voor mij het verhaal kompleet.
    Dat we op deze manier klimaat neutraal van een lekkernij kunnen genieten van zo ver weg is voor mij het mooiste en ontroerendste wat er bestaat.
    meer respect voor product, mens en aarde kun je, denk ik, nergens vinden.

    DANK JULLIE WEL!!!

    • chocolatemakers (geverifieerde eigenaar)

      Dank je wel Emile!
      We doen het met veel plezier 🙂

  9. Marika

    Laatst in Amsterdam een Tres Hombres reep gekocht. Wat een intense, pure smaak en dat met ‘maar’ 40% cacao en wat zit er een mooi verhaal achter deze reep.
    Succes en ik ben benieuwd wanneer er een verkooppunt in Amersfoort komt.

    Groet,
    Marika

  10. Herold (geverifieerde eigenaar)

    Wij hebben een Tres Hombres reep in Enschede bij Ekoplaza gekocht. Ik ben groot liefhebber van goede, eerlijke chocola. Zo iets als deze reep had ik nog nooit geproefd. Wat een sensatie! De combinatie met zeezout is natuurlijk niet nieuw, maar zoals het hier uitpakt is echt geweldig. De chocola zit een beetje tussen puur en melk in. Niet echt van het type waar je snel teveel van eet, maar meer één die je even heel goed moet proeven en intens van kan genieten.
    Ik heb via de webshop gelijk maar wat meer besteld.

  11. Joke van der Leen

    Ik ben het helemaal met Herold eens. Veel subtieler dan andere chocola met zeezout. Echt genieten!!

  12. Rogier

    Het is niet duidelijk of er lecticine is gebruit. Voor ik het kan beoordelen wil ik dat graag weten.

  13. Paulien

    Heel erg lekkere chocolade. In het begin had ik niet in de gaten dat er zout in zit. Ik proefde bij elk stukje iets zouts, even wennen. Nu vind ik het wel apart.
    Ik zou ook best een 40% variant willen proeven waar geen zout in zit. Die zou dan iets puurder zijn dan de 37% versie en lichter dan de 52% reep. Idee?

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…