Het team

Rodney en Enver zijn in oktober 2011 met z’n tweeën Chocolatemakers gestart. Wat als experiment begon, is inmiddels een bloeiend bedrijf geworden. Dit zijn de mensen die bij Chocolatemakers werken.

 

Daan Kolmer – machinebouwer

Daan’s taak in de fabriek is om oude machines weer aan de praat te krijgen en alle infrastructuur tussen de verschillende machines te laten werken. Ook doet hij het onderhoud van alle machines, super belangrijk! Want als een machine stil ligt, rollen er geen chocoladerepen van de band…. Meer weten over Daan? Kijk hier.

 

Joep van der Made – ontwerper

Het avontuur begon tijdens het Chocoladefestival CHOCA in 2008, sindsdien zijn Joep en Enver onafscheidelijk. Joep is een top ontwerper die zich graag bemoeit met de kern van Chocolatemakers, en dat is goed! Meer fantastische ontwerpen vind je op www.ateliermade.com

 

sam1Sam Nsiah – proces operator

Met zijn Ghanese roots en familie die in de cacao zit, is hij een geboren chocolademaker. Sam zwaait de scepter in onze productielijn en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Wel onder het genot van swingende tunes en een paar goede grappen natuurlijk. Dan smaakt de chocola nog lekkerder.

 


Melle Leegwater – sales/account manager

Chocola = emotie. Verkoop = emotie. Chocola = verkoop. Dat was een simpele rekensom voor Melle. Ze is verantwoordelijk voor het hele verkoopproces. Dus retail-inkoper of choco-professional, couverture of repen, bij Melle kun je altijd terecht! Thuis gaat ze gerust nog even door… daar verkoopt zij opvoedadviezen aan haar twee kinderen en man Elvis.

 

debby01

Debby Ego – PR

Debby is een echte sportvrouw met het hart op de juiste plaats. Ze weet alles van voetbal (ja echt) en bobsleeën en is oprichtster van Stichting Duniya. Daarmee zet ze zich in voor medische zorg en educatie voor Indiase kinderen. Gelukkig maakt ze graag tijd voor chocolade en zorgt ze dat de pers te horen krijgt over alles wat we doen.

 

hans01Hans van Nieuwpoort – webdesigner

In zijn vrije tijd trapt Hans graag een balletje met Enver. Maar overdag is hij webdesigner. Met zijn eigen bureau ‘verdwaalniet’ houdt hij zich bezig met conceptontwikkeling & digitale strategie. Hans en Chocolatemakers go way back, hij bouwde onze allereerste website!

 

suze01
Suze de Wit – educatie

Een paar dagen per week vind je Suze op school, als juf. Een juf die super veel van chocolade houdt! Zoveel dat ze zelfs weddenschappen aangaat met haar klas om chocolade te kunnen winnen. Met veel enthousiasme zorgt ze ervoor dat kinderen meer leren en weten over hoe èchte chocolade (duurzaam) gemaakt wordt. Ze is onder meer verantwoordelijk voor het Chocolatemakers spreekbeurtpakket.

 

sofieke01Sofieke Sparla – chocolade professional

Van kleins af aan is Sofieke al verslaafd aan chocolade. Het kon dan ook niet anders dat ze hier professioneel mee aan de slag ging. Als chocolatier en ware ambassadeur, is ze al jaren betrokken bij de Chocolatemakers. In de fabriek verzorgt ze regelmatig rondleidingen en workshops om iedereen te laten zien hoe èchte chocolade gemaakt wordt.

 

enver01Enver Loke – oprichter

Enver is dagelijks bezig met de bedrijfsvoering, de verkoop, marketing en productontwikkeling. Hij houdt zich tevens bezig met de doorontwikkeling van Chocolatemakers en bouwt aan de bezoekbare fabriek. Enver treedt op als woordvoerder naar buiten, maar als het waait is hij aan het kiten:-)

 

 

Rodney Nikkels – oprichter

Rodney onderhoudt het contact met onze cacaoboeren en hij zet samen met de cacaocoöperatie Norandino een chocoladefabriek op in Peru. Maar vaak heeft Rodney zijn overall aan; dan is hij cacaobonen aan het branden en ontwikkelt hij de machines die we zelf ook bouwen. Daarnaast worden de recepturen samen met Enver regelmatig geproefd en beoordeeld; heel vervelend werk.