Tres Hombres

Weer & wind bleven dit jaar tot het laatste moment tegenzitten, dus het gezamenlijk uitladen was er helaas niet bij. Na het afmeren, heeft de douane de vracht goedgekeurd (natuurlijk, het gaat ten slotte om onze cacaobonen…) Na een zeer korte stop is de Tres Hombres eind november weer vertrokken.  

Maar…. voor alle Tres Hombres-enthousiastelingen en geïnteresseerden hebben we eind januari wel wat anders in petto! Zo’n reis door weer & (orkaan)wind is een bron van indrukwekkende verhalen. Houd onze Facebook pagina in de gaten!

De afgelopen jaren…
Ieder jaar staat de kade bij aankomst vol met vrijwilligers en andere enthousiaste mensen. Het uitladen van de 115 zakken cacao gebeurt met een net. In het ruim worden steeds een paar zakken met bonen op het net gelegd. Dan mogen de mensen op de wal gaan heisen. Goed voor je spierballen! Alle uitgeladen zakken worden door vrijwilligers naar de fabriek gebracht, een kleine kilometer verderop. De cacaobonen zijn afkomstig van de boeren van Conacado, uit de Dominicaanse Republiek.

Lees verder op de Tres Hombres Reep site
Lees alles wat je hierover wilt weten op de speciale Tres Hombres Reep site en bekijk daar ook foto’s van deze memorabele dag.

website_treshombresreep.nl

naar de site

Hieronder een selectie van enkele Tres Hombres foto’s.