Tres Hombres

Het is bijna weer zover! Op zaterdag 13 mei zal de Tres Hombres, na haar overtocht vanuit de Dominicaanse Republiek, afmeren aan de Amsterdamse kade. 

Tijd voor een feestje! En het uitladen van onze cacaobonen natuurlijk. Kom je helpen?

Wanneer: zaterdag 13 mei, in de middag
Waar: Aan de kade voor Hotel de Goudfazant, Amsterdam Noord

Met de fiets, bakfiets, kruiwagen, elektrische auto, het kan allemaal. Als het maar CO2 neutraal is (tillen ís een optie, maar zal wat zweet kosten. Wie durft?) Leuk ook om met collega’s, vrienden of bijvoorbeeld je voetbalteam te doen.

Veiling 1e cacaozak
De 1e cacaozak uit het schip zal door een ware veilingmeester geveild worden. Ook zullen er rondleidingen over het schip en door onze fabriek zijn. Een exact programma volgt snel.

Zet ‘m vast in je agenda! Je kunt de avonturen van de Tres Hombres tot die tijd ook hier volgen.

 

De afgelopen jaren…
Ieder jaar staat de kade bij aankomst vol met vrijwilligers en andere enthousiaste mensen. Het uitladen van de 115 zakken cacao gebeurt met een net. In het ruim worden steeds een paar zakken met bonen op het net gelegd. Dan mogen de mensen op de wal gaan heisen. Goed voor je spierballen! Alle uitgeladen zakken worden door vrijwilligers naar de fabriek gebracht, een kleine kilometer verderop. De cacaobonen zijn afkomstig van de boeren van Conacado, uit de Dominicaanse Republiek.

Lees verder op de Tres Hombres Reep site
Lees alles wat je hierover wilt weten op de speciale Tres Hombres Reep site en bekijk daar ook foto’s van deze memorabele dag.

website_treshombresreep.nl

naar de site

Hieronder een selectie van enkele Tres Hombres foto’s.