De ‘Gorilla bar’


Onze ‘Gorilla bar’ (reep) is gemaakt van Virunga cacao uit Congo! Een krachtige chocolade in melk en puur. Waarom de ‘Gorilla bar’? Omdat de laatste berggorilla’s van de wereld in het Virunga Nationale Park leven in Oost Congo. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park.  Deze biologische cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen door houtkap en stroperij. Met het eten van deze chocolade bescherm je de berggorilla’s en bied je de mensen een betere toekomst!

De Gorilla bar is er in puur 68% cacao, we noemen hem de ‘silverback’ en in melk met 37% cacao. Het duurt ongeveer twee dagen voordat we een cacaoboon ‘omgetoverd’ hebben tot een reep. Het langste duurt het concheren, het ‘walsen’ van de chocolade. Dit doen we om de natuurlijke zuren eruit te halen en de cacao goed te vermengen met suiker en, indien van toepassing, de melkpoeder.